Orbán Viktor 20-30 évre betonozná be a Fidesz kormányzást

közélet

2019 óta először mond beszéldet Tusnádfürdőn a magyar miniszterelnök, aki szerint ma az európai gazdaság a káosz felé tart, a feladat az, hogy Magyarország lokális kivétel legyen, ehhez tűzött ki célokat. – írja a Propeller.

Orbán Viktor a beszél végén szedte össze azt a tíz pontot, amely egy minden eddiginél hosszabb 20-30 éves Fidesz kormányzásra rendezné be Magyarországot. 

1, Megvan a határvédelmünk

2, Megvan a családpolitikánk

3, Diverzifikáljuk az energiaforrásainkat

4, Kihasználhatjuk a technológiai váltásokat, pl. az elektromos autós átállást, a világ 3. legnagyobb akkumulátorgyártói lehetünk

5, A külföldi tőkebeáramlás keletről és nyugatról is segít

6, Tranzitország vagyunk és tranzitgazdaság is akarunk maradni. Ha a világ blokkosodik, mi valaminek a széle a leszünk. Ezért minden blokkosodást elleneznünk kell.

7, Kétharmados kormányt nem lehet feldönteni. Nemzeti vezetési fordulat volt, és politikai nemzedékváltás is volt, erről árulkodik Novák Katalin kinevezése is, és az, hogy negyvenes miniszterek vannak. 20-30 évig tudják biztosítani a vezetést.

8, Megvannak a nemzeti szellemi alapok.

9, És megvan az ambíció is. Közösségi és nemzeti is. A következő nehéz időszakban együtt kell maradjunk. Mindig többet vettek el tőlünk, mint amennyit kaptunk, és többre vagyunk hivatottak.

10, A világ nekünk tartozik, és a tartozást be is fogjuk hajtani.

Orbán beszédében előtte beismerte, hogy a magyar hadsereg és GDP elhanyagolható, és nincs ráhatásunk a politikai folyamatokra, valamint a tüntetőket is narkósnak nevezte, ezen felül még a Fidesz fröccsöt is ismertette a Romániában fesztiválozó Fidesz szavazókkal és szimpatizánsokkal. – írja a portál.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük