Önkormányzati jóváhagyás nélkül folyik vasárnap is a sportcsarnok építése Káposztásmegyeren

Újpest

Ma délelőtt jutott el hozzánk több egymástól független jelzés, hogy Káposztásmegyeren a Waldorf suli udvarán épülő sportcsarnok munkálatai még vasárnap is kora reggeltől zajlanak.

Utánanéztünk, hogy ez hogyan is lehetséges. A helyi rendelet azt mondja ki, hogy lakóövezetben vagy lakóházak közvetlen környezetében kültéri építési munkát csak:

  • munkanapon reggel 6:00 és este 20:00 óra között,
  • szombaton 9:00 és 17:00 óra között lehet végezni.

Kérelemre azonban a jegyző indokolt esetben az építési munka végzését az előbb említett időszakon túl, valamint vasárnaponként 9:00 és 15:00 óra közötti időszakban is engedélyezheti.

dr. Tahon Róbert, Újpest jegyzője

A jelzések is korai, 7 órai kezdésekről szóltak. Ezt azonban a jegyző nem engedélyezhette, így az ott dolgozók feltehetően szabályt szegtek a 9:00 óra előtti munkakezdéssel. Úgy tudjuk, hogy bejelentés is érkezett az Önkormányzati Rendészethez. Nem új egyébként Újpesten, hogy fittyet hánynak a szabályokra a kivitelezők. A decemberi testületi ülésen is téma volt, csak nem itt, hanem a Metrodom-projekt miatt a Károlyi utcán lakók panaszkodtak a túlnyúló munkákról hétköznap, valamint a hétvégi munkavégzések miatt.

Ebben a pillanatban is folyik a munka a Waldorf sulinál

 

Frissítés: Kommentben jelentkezett Újpest jegyzője, aki kiemelte, hogy az Önkormányzat NEM engedélyezett vasárnapi munkavégzést az érintett területen, ezért vasárnap a rendészet a helyszínen volt és a szükséges intézkedéseket megtette. Önkormányzati jóváhagyás NÉLKÜL folyt a vasárnapi munka.

A munkát egyébként vasárnap délután 15 órakor fejezték be.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük