Az LMP részt vesz a szombati ellenzéki tüntetésen

politika

Az LMP tagjai és szimpatizánsai részt vesznek a szombati ellenzéki tüntetésen a Hősök terén, valamint később a Kossuth téren – mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára pénteken, budapesti sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta: az LMP fontosnak tartja a demonstrációt, hiszen “minden békés eszközt meg kell ragadni, hogy fellépjenek a rabszolgatörvény ellen“.

Tüntetni fogunk a fővárosban és vidéken“, “útlezárásokra is készülünk, és ha kell, arra hívjuk a munkavállalókat, hogy országosan sztrájkoljanak” – fogalmazott az ellenzéki politikus. Értékelése szerint “a rabszolgatörvény elfogadása és az elfogadás módja megmutatta, hogy a kormány gazdaságpolitikája, munkaerőpiaci politikája gyakorlatilag megbukott“. Ismét nyilvánvalóvá vált, hogy a kormány az alacsony munkabérért dolgoztatott, kiszolgáltatott munkavállalókra akarja alapozni az ország versenyképességét – mondta. Hozzátette: az is bebizonyosodott, hogy a kormány a külföldi multinacionális vállalatok zsebében van, hiszen ezt a törvényt a külföldi autógyárak diktálták.

 

 

Forrás: MTI, kép: hirado.hu

Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük