Hétfőn kezdődik a főpolgármester-előválasztás

politika

Hétfőn elkezdődik az ellenzék előválasztási folyamata, akkortól lehet főpolgármester-jelölteket állítani – közölte az MSZP budapesti elnöke szerdán. Molnár Zsolt azt mondta, a szocialisták Horváth Csabát támogatják, de az előválasztáson természetesen bármely budapesti jelölt elindulhat.

Fontos, hogy a budapesti ellenzéki szavazók maguk döntsenek arról, ki legyen Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) kihívója. Az ellenzék 2014-ben háttéralkukkal próbált jelöltet állítani, ez láthattuk mindnyájan, hova vezetett” – fogalmazott Molnár.

A politikus hangsúlyozta, hogy minden, ami a fővárosban történik, az egész országot érinti. Idén ősszel önkormányzati választást tartanak, amely vízválasztót jelenthet, ez a voksolás Molnár szerint a 2022-es ellenzéki lehetőségekről is szólni fog.

A politikus közölte, hogy az előválasztás folyamatáról minden információ megtalálható a www.elovalasztas2019.hu oldalon. Kérdésre felelve Molnár Zsolt azt mondta, bízik benne, hogy február 3-áig eldől, ki lesz a közös jelölt. Ugyanakkor szerinte annak is van esélye, hogy csupán a nyár elején tudnak pontot tenni az előválasztási folyamat végére.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük