Tüntetés volt tegnap a rabszolgatörvény és a Fidesz politikája ellen

közélet politika

Tegnap este egyrészt spontán, másrészt szervezetten kezdtek gyűlni az emberek a budapesti Kossuth téren. A Demokratikus Koalíció, a Momentum Mozgalom, a pesti Jobbik szervezetek és az MSZP is arra kérte szimpatizánsait, hogy párthovatartozás nélkül, de vegyenek részt a megmozduláson, mely a kormány politikája és a rabszolgatörvény ellen, valamint a szabad bíróságért szerveződött. Karácsony előtt az Orbán Viktor vezette alakulat ugyanis izomból nyomta le a törvényalkotási napot az ellenzék és közvetetten a magyar emberek torkán. Megszavazták a rabszolgatörvénynek hívott túlórát szabályozó törvényt, melyet a fideszes politikusok próbálnak teljesen máshogy beállítani, mint az a valójában lesz 2019. január 1-től.

A tüntetők először a Kossuth térről a Jászai Mari térre vonultak, ahol “elfoglalták” a Margit hidat, majd a körúton át mentek az Oktogonig, ahonnan a Fidesz pártszékházához gyalogoltak. Ott ketten felmásztak a székház erkélyére, ahol a magyar és uniós zászlót lobogtattak. Ezután a Lánchídhoz mentek, majd vissza a Kossuth térre. Ott már farkasszemet néztek a rendőrökkel. Rengetegszer felcsendült a “doktátor”, a “viktátor”, az “Orbán takarodj” és a “ruszkik haza” rigmus is. A rendőrök éjfél körül elégelték meg a kialakult helyzetet, és paprikaspray és könnygáz segítségével oszlatásba kezdtek.

A police.hu beszámolója szerint 34 emberrel szemben kezdeményeztek eljárást.

A tüntetések ezzel nem érnek véget, ma jön délután 5 órától a második kör. A szervezők és a résztvevők egyöntetűen állítják: addig jönnek ki minden nap a térre, míg a kormány hátra nem lép egyet.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük