Őrizetbe vették az Újpest-szurkolókat verő “szekust”

rendőrség sport Újpest

Hiába győzte le szombat este az Újpest 2-0 arányban a bajnoki címvédő MOL Vidi FC-t, a Szusza Ferenc stadionban nem volt felhőtlen az öröm, a lelátón végig feszült volt a hangulat, ami végül abban csúcsosodott ki, hogy a második félidő elején a biztonsági szolgálat emberei – kiegészülve egy nagy darab civil ruhás férfival – tettlegességig fajuló összetűzésbe kerültek a szurkolókkal.

Újpesten továbbra is elégedetlenek a szurkolók a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet klubpolitikájával, de a hétközi kaposvári kupafiaskó után a csapat szerb vezetőedzőjét, Nebojsa Vignjevicet is távozásra szólították fel. Az pedig a sors furcsa fintora, hogy pont a MOL Vidi FC elleni tegnapi meccsen kellett letöltenie azt a szektorbezárásos büntetést, amit a novemberi fehérvári meccs után kaptak a lilák.

Az előjelek tehát baljósak voltak. Aztán a második félidő elején a kapu mögötti szektorokban görögtüzeket gyújtottak, a fáklyákat pálya felé dobták, majd a szurkolók megpróbálták elhagyni a stadiont, azonban a biztonsági szolgálat emberei igyekeztek ezt megakadályozni. A biztonságiakkal mozgó fehér kabátos férfi ekkor ütött le legalább két szurkolót (információink szerint az egyikük csúnyán megsérült, a mentőknek kellett ellátnia a helyszínen) – miközben az Orosz Péter vezette sárga mellényesek egyáltalán nem léptek közbe.

A meccs végére a kapu mögötti szektorokat teljesen kiürítették, a szurkolók egy része pedig átjött oldalra – az indulatok is csillapodtak a meccs végét jelző hármas sípszó elhangzásáig.

A B- és a D-lelátó közös kijáratánál egy rendőrsorfal várta a távozókat, azonban a rendőrök nem a szurkolókkal foglalkoztak, hanem a rendezőket kérdezték ki egyesével. Aki jár meccsre, az tudja, hogy ez nem szokás.

Viszont az Újpest-szurkolóknál ezzel betelt a pohár, a mérkőzés után többen is feljelentették a szurkolói körökben egyébként ismert és beazonosított “Golyót”, aki az általános vélekedés szerint a klubhoz, illetve a biztonsági szolgálathoz köthető, és korábban is provokálta a szurkolókat.

Az izmozó roderick secu. Forrás: Újpesti Old&New school Csak az Újpestért

Tegnap este a Jobbik helyi szervezete is feljelentéssel élt a rendőrkapitányságon B. Zsolt és ismeretlen társai ellen. Többek között arról írtak, hogy “a lelátón történtek kimerítették a garázdaság vétségét, miután a fent nevezett személy kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítva másokban megbotránkozást és riadalmat keltve több embert bántalmazott. Tettét – ismeretlen kollégáival közösen – csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen követte el.

Mivel a Szusza Ferenc stadion is be van kamerázva, elvileg a hatóságoknak – és persze a klubnak is – nem lesz nehéz dolga beazonosítani a verekedőket. Ugyanakkor remélhetőleg arra is választ adnak a rendőrök, hogy a fehér kabátos kinek az utasítására verte az újpesti szurkolókat, illetve miért nem léptek közbe a biztonsági szolgálat emberei.

Ez irányú kérdéseinket eljuttatta az Alfahír egyébként a rendőrségnek és a klubnak is, az utóbbitól válasz cikkük megjelenéséig még nem érkezett, de a rendőrség megerősítette azt az információnkat, hogy a verekedőt a rendőrök 72 órára őrizetbe vették: “a helyszínen a rendőrök egy férfit elfogtak, vele szemben a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság bűntett miatt indított büntetőeljárást. A rendőrök a férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A feljelentések miatt az ügynek biztosan lesz folytatása. 

 

 

Forrás és kép: Alfahír

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük