Tarlós két új hidat ígér a következő ciklusra

politika

Még messze a főpolgármester-választás, de Tarlós István elkezdte az ígérgetést a következő ciklusra. Két új hídról, villamosvonalakról, metróról, HÉV-ekről beszélt a hvg.hu-nak adott interjújában.

Részleteket fedett fel Tarlós István arról az Orbán Viktor miniszterelnökkel egyeztetett projektlistáról, amivel neki kíván vágni a jövő évi főpolgármester-választásnak. Eszerint: „lesz Galvani és Aquincumi híd, felújítjuk a Lánchidat és környezetét, a rakpartokat, következik a Népliget megújítása, a Nyugati tér átalakítása.” Sőt: „s akkor még ott van a hármas metró, a HÉV-felújítás, új villamosvonal épül a Bajcsy-Zsilinszky úton, illetve a Kopaszi-gáthoz, készül a metró meghosszabbítása Káposztásmegyerre.”

Emellett visszakerülhetnek a városhoz a Fővárosi Csatornázási Művek kisebbségi részvényei, az FKF pedig havonta megkapja a szemétdíjat az állami közműholdingtól, így nem akadozhat a szolgáltatás. Megállapodtak a miniszterelnökkel a teljes budapesti árvízvédelem felülvizsgálatában, megtervezésében, felújításában is.

Ez nem kevés, de a főpolgármester megjegyezte, hogy még csak nem is a teljes körű projektlistát adták közre. A felsorolt fejlesztések közül nagyon sok megvalósul a következő ciklusban, sőt a többi is folyamatban lesz, mondta Tarlós.

De nézzük azt is, milyen Tarlós-ígéretek voltak korábban, mielőtt megkezdte volna ciklusait:

  • például az újpalotai gyorsvillamost a félbehagyott 4-es metró befejezése helyett,
  • aztán az 1-es villamos meghosszabbítását északon a Külső-Bécsi úton, délen az Etele térig,
  • a fogaskerekű felújítását, meghosszabbítását;
  • a most megígért kiskörúti villamos is régi ígéret, már 2010-ben szintén szerepelt a programban,
  • a 3-as metró felújítása és a Lánchíd felújítása a mostani ciklus két legfontosabb közlekedési beruházása lett volna.

 

 

Forrás: index.hu, kép: Google News

 

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük