Nagyon úgy néz ki, hogy nem jön Erzsébet-utalvány a nyugdíjasoknak idén karácsonykor

pénz

A napi.hu és a hvg.hu is feltette a kérdést a Miniszterelnökségnek és az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy terveznek-e a hagyományokhoz híven idén karácsonykor is Erzsébet-utalványt osztani a nyugdíjasok számára, ám meglepő választ kaptak. A napi.hu-t arról tájékoztatták, hogy ebben az évben már kétszer adtak kiegészítést a nyugdíjasoknak: egyszer Húsvétkor, második alkalommal pedig most novemberben. Húsvétkor minden nyugdíjas 10.000 forint értékű Erzsébet-utalványt kapott 29 milliárd forintért, e hónapban pedig 41,3 milliárd forintot fizettek ki nyugdíjprémium címén az érintetteknek.

Vagyis ebből arra lehet következtetni, hogy hogy idén karácsonyra nem kapnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok az Orbán-kormánytól.

Tavaly ilyenkor a kormány már régen tudatta a jó hírt a nyugdíjasokkal. Orbán Viktor miniszterelnök 2017. októberében, az Idősek Tanácsa ülésén jelentette be, hogy decemberben 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt kap 2,7 millió nyugdíjas.

Idén októberben a témában Gulyás Gergely csak annyit mondott, hogy idén is vizsgálni fogják annak lehetőségét, hogy kapjanak-e a nyugdíjasok utalványokat. Az Emmi mostani válaszában viszont már utalás sincsen arra, hogy a kormány foglalkozik-e egyáltalán a kérdéssel.

 

 

Forrás: napi.hu, hvg.hu;

Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük