Metróközlekedés a decemberi hétvégéken és az év végi ünnepek idején

Közlekedés

Az M3-as metróvonal felújítása jelenleg is tart, azonban a BKK és a BKV Zrt. – amennyire a munka ütemezése engedi – idén is igyekszik kényelmesebbé tenni az utazást a metróvonalakon a decemberi hétvégéken és ünnepnapokon. 2018 szilveszterén jelentős fejlesztés várható az éjszakai közlekedésben: egész éjjel jár majd az M2-es, az M3-as és az M4-es metró.

A december 1-i és 15-i áthelyezett szombati munkanapon, valamint december 9-én, bronzvasárnap és 16-án, ezüstvasárnap az M3-as metró a hétköznap megszokott közlekedési rend szerint, este 20:30-ig Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik. 20:30-ig a Lehel tér és Újpest között, majd ezután a teljes vonalon metrópótló busz jár. December 22-től, szombattól január 1-ig, keddig – az ünnepek alatt – a metró egész nap jár Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között, Lehel tér és Újpest között ebben az időszakban továbbra is metrópótló busz viszi az utasokat.

Szilveszter éjjelén a jelentősen megnövekedő forgalom miatt idén tervezetten egész éjszaka jár majd az M2-es, az M3-as (Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között) és az M4-es metró. Az adventi hétvégék és az ünnepek alatti közlekedési rendről a BKK hamarosan részletes tájékoztatást ad.

 

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

Kép: index.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük