Balajcza: az Újpest FC tulaját csak a pénz érdekli

sport Újpest

Több mint 300 alkalommal állt a lila-fehérek kapujában Balajcza Szabolcs, aki tavaly kurtán-furcsán távozott a Megyeri útról, és az NB II-es Siófokon próbált szerencsét. A 39 éves kapus hiába nyújtott jó teljesítményt, a szezon végén szerződést bontottak vele. Ma már ismét újpesti, igaz, nem az első csapat edzéseit látogatja, hanem az UTE Labdarúgó Akadémiáján dolgozik kapusedzőként.

Valóra vált az álmom – vallotta be az újpesti ikon. – Már a profi pályafutásom alatt is arra készültem, ha egyszer befejezem az aktív játékot, edzőként segítem szeretett klubomat. Mindig arra vágytam, hogy gyerekekkel foglalkozhassak. Jó érzés, hogy pontosan tudták ki a Balaj­cza Szabolcs. Többen labdaszedők voltak a Megyeri úton, mások, gondolom, a szüleiktől hallhattak rólam.

A kapuslegenda bevallotta, nincs szerencséje a klubtulajdonosokkal.

Újpesten nem sikerült dűlőre jutnom a belga üzletemberrel, őt egyáltalán nem érdekelte a klubhűség, neki a biznisz a legfontosabb. Sajnos ez látszik a jelenlegi játékoskereten is, nagyítóval kell keresni magyarokat, a saját nevelésű futballistákról nem is beszélve. De Siófokon sem indokolták meg a döntést a mai napig, szó nélkül váltak meg tőlem.
Balajcza amatőr szinten a Somogy megyei Hetes Vikárban azért még véd, de számára a profi futballnak vége.

Eleinte nem akartam tudomásul venni, hogy ennyi volt a foci és kész. Még szerencse, hogy a feleségem tartotta bennem a lelket, mondogatta, ha egy ajtó bezárul, általában egy másik kinyílik előtted. Így is lett, egy másodpercet sem gondolkod­tam, hogy elfogadjam az UTE ajánlatát.
Az újpesti kedvenc elárulta, fiai is focizgatnak, de nem szerettek bele a játékba. Ő pedig nem akarja mindenáron, hogy futballisták legyenek, egyedül ahhoz ragaszkodik, hogy sportoljanak valamit.

 

Forrás: BorsOnline

Kép: 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük