Megemlékezések sora Budapesten október 23-án

közélet

Nehéz lesz közlekedni a nemzeti ünnepünk napján a fővárosban, főleg a délutáni órákban: számos olyan rendezvényt tartanak, mely útlezárásokkal jár majd. De vegyük is sorba.

Jelenleg három nagyobb megmozdulásról tudunk.

  • Először is nézzük az állami rendezvényt. Reggel 9 órakor ünnepélyes keretek között felvonják a nemzeti lobogót a Kossuth téren. Egész nap várja a Parlament a látogatókat (10-17h között), ahol a látogatók megtekinthetik a Díszlépcsőházat, a Kupolacsarnokot és a Szent Koronát. 15 órakor Orbán Viktor miniszerelnök mond beszédet a Terror Háza Múzeumnál, majd 20 órától Szabadságkoncert 1956 elnevezésű program lesz a Millenáris B csarnokában.
  • Szintén ugyanezen a napon Hadházy Ákos és a Magyar Korrupcióellenes Szövetség Egyesület szervezésében közös ellenzéki tüntetésre is sor kerül, ahol megemlékező beszédet mond Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, és politikai pártok képviselői közül Harangozó Tamás (MSZP), Jávor Benedek (PM), Donáth Anna Júlia (Momentum), Ráczné Földi Judit (DK), valamint független politikusok is, mint Hadházy Ákos, Márki-Zay Péter, Dr. Lengyel Róbert vagy éppen Lukácsi Katalin. A rendezvényre 15:45 órától kerül sor a budai Bem téren.
  • A Jobbik Magyarországért MozgalomAz ellenállás napja” névvel hirdetett programot a Magyar Rádió épülete elé (1088 Budapest, Bródy Sándor u. 7.), ahol felszólal a párt elnöke, Sneider Tamás, Stummer János, Murányi Levente és Gulyás Balázs is.

Ahogy tegnap este írtuk már, Újpesten is lesz megemlékezés: 18:00 órától ünnepi koszorúzásra kerül sor a Városháza mögött, melyre a szervezők mindenkit tisztelettel várnak.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük