Továbbra is sok a betöltetlen tanári állás Újpesten

oktatás

Az nem újdonság, és nem árulunk el nagy titkot azzal, ha leírjuk, hogy ma Magyarországon tanárhiány van. Ez megmutatkozik abban, hogy a közszféra állásportálján ebben a pillanatban mennyi betöltetlen munkahely áll a pályázni kívánók rendelkezésére: nagyon sok tanítót és tanárt is keresnek folyamatosan az iskolák. A tanárhiány nem csak általános iskolában, vagy szakközépiskolákban figyelhető csak meg, hanem általánosan mindenhol.

Újpest az Észak-Budapesti Tankerületi Központhoz tartozik, ezért keresésünket csak és kizárólag erre a területre fókuszáltuk, és lássuk az eredményt:

keres. Ha szigorúan vesszük a tanári pozíciókat, akkor Újpesten 15 tanítót vagy tanárt keresnek jelenleg, és ha ehhez hozzáadjuk az egyéb iskolai pozíciókat, akkor 21 betöltetlen iskolai állást kapunk. Ez két részről okoz problémát: egyrészt óriási terhelést ró az intézményekben dolgozó tanárokra, hiszen a kieső embereket pótolni kell, órák nem maradhatnak el elméletileg; másrészt pedig ott van a veszély, hogy nem szaktanárral tudják megoldani a helyettesítést, így az átadott anyag sem lesz olyan minőségű.

 

Kép: theconversation.com

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük