Csütörtöktől két hétig zárva lesz a Déli pályaudvar

Közlekedés

Aki mostanában tervez a Déli pályaudvarról eljutni bárhova is, nehezen fogja tudni megtenni, ugyanis holnaptól bezár az említett budapesti fejállomás – tájékoztat a MÁV. A vonatok többsége Kelenföldről indul majd, mely az M4 metróval vagy a budai fonódó villamosokkal érhető el.

A két hét alatt olyan karbantartási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni – írja a hvg.hu. A karbantartás miatt leginkább érintett Budapest-Déli–Tatabánya–Győr, Budapest-Déli–Székesfehérvár, Budapest-Déli–Pusztaszabolcs–Pécs vonalakon és egyes mellékvonalaikon közlekedő vonatok menetrendje módosul.

A módosított menetrendek megtalálhatók a vasúttársaság honlapján, a vágányzári hírek menüpontban. Ezen kívül a MÁV-csoport oldala és a Vonatinfó mobilalkalmazás menetrendi keresője is a változásokat figyelembe véve listázza a közlekedő vonatokat a karbantartási időszakon belül tervezett utazásokra.

Kép: infostart.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük