Orbán Viktor újra levelet ír…

demográfia közélet politika

… mindenki számára, melynek középpontjában most a demográfia áll.

2018-as évet úgy hirdeti a Kormány, hogy ez a “Családok éve“. Persze lehet mondani, hiszen számos olyan intézkedést hozott már regnálása alatt a mostani vezetés, mely a családokat támogatta, azonban ezidáig a számok azt mutatják, hogy nagyon nem jöttet be a számítások. Erről korábbi cikkünkben már beszámoltunk.

Most viszont már Nemzeti Konzultáció keretében kérdezi meg a magyar családokat a Miniszterelnök, mit gondolnak a demográfiai helyzetről, mit lehetne tenni, hogy megállítsuk a népességfogyást. Információnk szerint a miniszterelnök már döntött az újabb nemzeti konzultációban szereplő kérdésekről, amelyeket hamarosan nyilvánosságra is hoz a kabinet. Várhatóan újabb jelentős családpolitikai intézkedéseket jelent be a kormány a közeljövőben – írja ma reggeli cikkében a Magyar Idők napilap.

A kabinet azt gondolja, hogy a gyermeket nevelő családokat kell támogatni, a népesedési gondokra nem a bevándorlás jelenti a megfelelő választ. Az emberek véleményének összegzése után pedig újabb családpolitikai intézkedések várhatók, illetve bővülhetnek a már érvényben lévő támogatások, kedvezmények.

A Magyar Idők Kormányzati forrásból úgy tudja, a gyermekvállalás ösztönzését célzó lépések között felvetődött, hogy a háromgyermekes nők életük végéig mentesek legyenek a személyijövedelemadó-fizetés alól.

Ahhoz, hogy növekedjen a gyermekvállalási kedv Magyarországon, a jelenleginél több családbarát munkahelyre, a ma még alig létező rugalmas foglalkoztatásra van szükség – ez is iránya lehet a nemzeti konzultáció kérdéseinek.

Most már tényleg kíváncsian várjuk, mik lesznek a kérdések ezzel kapcsolatban, melyre most szintén milliárdokat költ majd a Kormány.

 

Forrás: magyaridok.hu

Kép: stylemagazin.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük