Dunai halak

közélet színes

Dekorációs festés jelent meg pár nappal ezelőtt Újpest-Városkapu metró- és vasútállomás közvetlen közelében. A festménynek Dunai halak címet adtak, ugyanis a Dunában megtalálható őshonos halfajtákat jelenít meg. Megjelenik többek közt a ponty, a kősüllő, a harcsa, de még a csuka és a balin is.

“A főváros és a folyó kapcsolatát bemutató Dunapest fesztivál keretén belül, több budapesti festővel összefogva, készítettünk egy tűzfalfestményt. Saját tervezésű grafikánkat a Duna élővilága ihlette: a 260 négyzetméteres falon a legismertebb dunai halakat jelenítettük meg. A festmény a horgászok körében kedvelt Népszigethez közel, Újpest-Városkapunál található. A tervezést és előkészítést követően a Vertigo Murals mellett a Happy Painters csapata is részt vett a szervezésben és a kivitelezésben. A PPG Trilak minőségi festékkel támogatta a projektet. A tűzfalfestmény 1 hét alatt készült el.”

A leírás alapján további támogató volt az Újpesti Önkormányzat, valamint a Fiatalok Újpestért Egyesület. További képeket Facebook felületünkön találhattok.

(Forrás: vertigomurals.com)

 

Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük